Főétel receptek képekkel

Pulykamell művész módon recept

Pulykamell művész módon recept
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg pulykamell
2 narancs
3 evőkanál olaj
1 kisebb zsenge spárgatök
2 nagyobb lilahagyma
só, őrölt bors
kakukkfű
szerecsendió.

Pirított csirkemáj recept

Pirított csirkemáj recept
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemáj
3 evőkanálolaj (vagy zsír)
só, őrölt bors, majoránna
1 közepes hagyma
csipetnyi pirospaprika.

Nosztalgia csirkemell recept

Nosztalgia csirkemell recept
Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirke mellfilé
8 db konzerv bébikukorica
só, őrölt bors
20 dkg húsos, füstölt szalonna
4 evőkanál olaj
40 dkg leveles vajastészta
1 tojás
1 ek szezámmag.

Narancsos gyömbéres csirkecsíkok recept

Narancsos gyömbéres csirkecsíkok recept
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemell filé
4-4 evőkanálolaj és szójamártás
4 narancs
diónyi gyömbér
arasznyi póréhagyma
2 pritaminpaprika
só, bors
1 kicsi chili paprika
1 csokor metélőhagyma.

Mexikói tüzes húsgombócok recept

Mexikói tüzes húsgombócok recept
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemell- vagy combfilé
3 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika
só, őrölt bors
2 tojás
25 dkg húsos, füstölt szalonna
A mexikói salátához:
20-20 dkg konzervkukorica és vörösbab
1 lilahagyma
1 pritaminpaprika
2 ek. borecet,
1 ek. olivaolaj
só, csipetnyi cukor
A tüzes mártáshoz:
2 dl ketchup
1 kisebb chilipaprika
1 ágacska rozmaring
1 csomag metélőhagyma.

Kiemelt partnerünk