Kapros csirkeragu recept

Kapros csirkeragu recept
Hozzávalók 4 személyre:

6 db szép csirkecomb
só, mustár, őrölt bors
kevés olaj
2 csokor kapor
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
1 jó evőkanálnyi liszt.

Elkészítés:

A csirkecombokról fejtsd le a bőrt, és hegyes, éles késsel metszd ki belőle a csontokat. A csonton maradt húst faragd le, aztán az így kapott húsdarabokat vágd hasonló nagyságú darabokra. A serpenyőben forrósíts kevés olajat, dobd bele a húst, és erős tűzön pirítsd meg. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral, szórd bele az egyik csokor kaprot, finomra vagdalva. Rázd jól össze, s önts rá kevés bort, hagyd, hogy erősen forrjon! Eközben a tejfölt keverd simára a liszttel. Ha a hús megpuhult, vedd le a tűzről, és szép alaposan keverd el benne a tejfölös habarékot. Egy röpke időre tedd vissza a tűzre, míg egyet rottyan, s már tálalhatod is, de előbb hintsd meg a maradék aprított kaporral, esetleg pettyegesd meg némi tejföllel, hogy a szemnek is tessék.

Kiemelt partnerünk