Gombás receptek

Gombás rizses hús recept

files/images/gomba/gomba.jpg

2 tasak Knorr Rizottó rizses hús,
40 dkg gomba,
1-1 zöld- és piroshúsú paprika,
1 csomó petrezselyemzöld,
3 evőkanál olaj.

Felhevített olajon megfuttatjuk a cikkekre vágott gombát és paprikát, majd 1 liter vízzel felöntjük. A mikor felforrt, hozzáadjuk a Knorr Rizseshúst, és lassú forralással fedő alatt állni hagyjuk.

Gombás húsgombóc recept

files/images/gomba/gomba.jpg

30 dkg darált marhahús,
15 dkg gomba,
1 tojás,
2 dkg vöröshagyma,
2 ek. étolaj,
só,
bors,
petrezselyem.

A vöröshagymát lereszeljük, és a felmelegített olajra tesszük, hozzáadjuk a kis kockára vágott gombát, és pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük finomra vágott petrezselyemmel.

Gombás hal recept

files/images/gomba/gomba.jpg

60 dkg ponty (4 szelet),
20 dkg gomba,
2 ek. étolaj,
2 dkg liszt,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg zöldpaprika,
5 dkg paradicsom,
só,
bors.

A halszeleteket lesózva egy óráig állni hagyjuk, majd beforgatjuk a lisztbe, a felmelegített olajban. mindkét oldalát elősütjük, és egy lábasba rakjuk.

Gombahabos pecsenye recept

files/images/gomba/gomba.jpg

4 szelet karaj,
15 dkg gomba,
1 csokor petrezselyem zöldje,
2 tojás,
1-2 evőkanál tejföl,
2-3 ek. olaj,
só, bors.

A karajról a csontokat leszedjük, a húst megsózzuk, gyengén kiverjük. Forró olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A szeleteket az olajból kiszedjük, tűzálló tálra tesszük.

Gesztenyés gombás pulykatekercs recept

files/images/gomba/gomba.jpg

30 dkg pulykamell-filé (2 vékony, nagy szeletre vágva),
20 dkg gesztenyemassza,
20 dkg gomba,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és őrölt bors,
1 evőkanál konyak,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál zabpehely,
2 evőkanál olaj,
2 dl tejföl.

A pulykamell szeleteket húskalapáccsal kiveregetem és megsózom. A gombát megtisztítom és vékonyra szeletelem.

Fóliás hús Római tálban recept

files/images/gomba/gomba.jpg

2 vékony szelet tarja,
1 vékony szelet szalonna,
hagymakarikák,
paradicsomkarikák,
paprikaszeletek,
só, bors,
kevés olaj,
áfonyalekvár (esetleg sárgabaracklekvár, de ebből kicsit több kell),
5-7 dkg vaj (vagy főzőmargarin),
2 dl tejszín,
30 dkg gomba,
ananászkarikák (kb. 4 karika),
4 db csirkemáj (esetleg aki szereti, készítheti pulyka, vagy nyúlmájjal is).

Olajozott alufóliát beszórunk sóval és borssal, erre rétegezzük az alábbi sorrendben: hús, paprika, paradicsom, hagyma, szalonna, hagyma, paradicsom, paprika, hús, só, bors.