Fóliás hús Római tálban recept

files/images/gomba/gomba.jpg
Hozzávalók

2 vékony szelet tarja,
1 vékony szelet szalonna,
hagymakarikák,
paradicsomkarikák,
paprikaszeletek,
só, bors,
kevés olaj,
áfonyalekvár (esetleg sárgabaracklekvár, de ebből kicsit több kell),
5-7 dkg vaj (vagy főzőmargarin),
2 dl tejszín,
30 dkg gomba,
ananászkarikák (kb. 4 karika),
4 db csirkemáj (esetleg aki szereti, készítheti pulyka, vagy nyúlmájjal is).

Recept elkészítése:

Olajozott alufóliát beszórunk sóval és borssal, erre rétegezzük az alábbi sorrendben: hús, paprika, paradicsom, hagyma, szalonna, hagyma, paradicsom, paprika, hús, só, bors. Jól becsomagoljuk és forró sütőben (kb. 180 fokos) 30 percet sütjük. Ezután kiszedjük, hagyjuk hűlni. kibontjuk óvatosan. Egy nagy magasabb peremű (kerek) tűzálló tálba rétegezzük: hús, benne sültek, gomba, máj, ananász, ezt addig, amíg a hozzávalók tartanak. Felül hús legyen. A tejszínt elkeverjük a lekvárral (áfonyából kb. 1,5- 2 evőkanál, sárgabarackból a duplája), ráöntjük, majd rámorzsoljuk a vajat, befedjük és sütőben még kb. 30-35 percet sütjük. Aki szereti, vadíthatja ketchuppal! Gombás rizs, vagy kínai rizs illik hozzá, de jó a rizibizi is (ez borsóval és kukoricával, őrölt kurkumával).

Receptek kategória: