Lazacos burgonya recept
Lazac, rák, kagyló, nyárson recept
Hozzávalók:
1 kg lazacfilé,
0.5 kg garnélarák,
20 dkg fagyasztott vagy konzerv füstölt kagyló,
1 dl olívaolaj,
só,
törött bors.
Lazac/halpástétom recept
Hozzávalók:
1/2 kg lazac/tonhal, vagy hekk,
1/2 csésze sovány túró,
2 evőkanál finomra vágott hagyma,
1 evőkanál citromlé,
1 teáskanál reszelt torma,
1/2 teáskanál só,
1/4 teáskanál fehérbors.
Lazactekercs tormamártásban recept
Lazactál kaporkrémmel recept
Hozzávalók:
225 g lazacfilé,
1 tojásfehérje,
2 ek fehérbor,
só,
fehér bors,
6 ek. tejföl,
6 ek. tejszín,
vaj a formák kikenéséhez,
1 csomó kapor,
2-3 ek. majonéz,
2-3 ek. joghurt,
2-3 ek. tejszín,
2-3 tk. kaviár.