Marhanyelv zöldlencsével és fűszerkrémmel recept
125 g zöldlencse (Puy-lencse),
3/8 l víz,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors,
1 babérlevél,
1-2 tk. bazsalikomecet,
3 szál korianderzöld (lehetőleg ázsiai),
petrezselyemzöld,
2-3 szál bazsalikom (lehetőleg ázsiai),
200 g zsírszegény natúr joghurt,
150 g 20% zsírtartalmú tejföl,
1 késhegynyi kömény,
8-12 szelet sózott vagy pácolt főtt marhanyelv.
A lencsét megmossuk, és egy éjszakára 3/8 l vízbe beáztatjuk. Másnap megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, 1 gerezdet és babérlevelet az áztatóvízbe dobjuk. A lencsét közepes hőfokon kb.
- Tovább (Marhanyelv zöldlencsével és fűszerkrémmel recept)
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges