Káposztás ételek

Káposztás omlett

Káposztás omlett
Hozzávalók:

10 db friss tojás,
25 dkg kolozsvári szalonna,
frissen őrölt feketebors, só,
50 dkg friss, fejes édeskáposzta,
2-3 közepes fej, vöröshagyma,
2 evőkanálnyi finomliszt.

Sütőben párolt káposzta recept

Sütőben párolt káposzta recept

Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta,
15 dkg császárszalonna,
2 dl tejföl,
só és őrölt fekete bors, ízlés szerint.

Szalonnás káposztasaláta recept

Szalonnás káposztasaláta recept

Szerén káposztasalátája recept

Szerén káposztasalátája recept

Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta,
25 dkg sárgarépa,
25 dkg marinált paradicsompaprika (konzerv vagy házi, eltett savanyúság),
2 nagy alma,
2 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor snidling vagy zöldhagyma szára,
késhegynyi őrölt köménymag,
1 evőkanál mustár,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
kevés cukor,
ízlés szerint só,
1 dl olajos paprikalé.

Szilvás káposztasaláta recept

Szilvás káposztasaláta recept

Hozzávalók:
50 dkg kovászos (házilag készített) vagy savanyú káposzta,
25 dkg szilva,
fél marék dióbél,
1 dl káposztalé,
1 dl kefir,
só és csipetnyi cukor.