Káposztás ételek

Káposztás omlett

Káposztás omlett
Hozzávalók:

10 db friss tojás,
25 dkg kolozsvári szalonna,
frissen őrölt feketebors, só,
50 dkg friss, fejes édeskáposzta,
2-3 közepes fej, vöröshagyma,
2 evőkanálnyi finomliszt.

Párolt vörös káposzta 1. recept

Párolt vörös káposzta 1. recept

Hozzávalók:
1 kg vörös káposzta,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl vörösbor,
3 evőkanál olaj,
kevés ecet,
cukor,
só ízlés szerint.

Káposztás palacsinta 1. recept

Káposztás palacsinta 1. recept

Hozzávalók:
a palacsintatésztához
15 dkg liszt,
1 tojás,
2 dl szódavíz,
3 dl tej,
1 mokkáskanál só;

a káposztához:
40 dkg édes fejes káposzta,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
1 evőkanál + 0,5 dl olaj;
a tetejére 2 dl tejföl.

Párolt vörös káposzta 2. recept

Párolt vörös káposzta 2. recept

Hozzávalók:
60 dkg vöröskáposzta,
2 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
só, köménymag,
1 evőkanál ecet,
1 evőkanál cukor.

Káposztás palacsinta 2. recept

Káposztás palacsinta 2. recept

Ha nem akarod megnézni a világ legjobb illatgyertyáit, akkor ne kattints a képre!