Káposztás ételek

Káposztás omlett

Káposztás omlett
Hozzávalók:

10 db friss tojás,
25 dkg kolozsvári szalonna,
frissen őrölt feketebors, só,
50 dkg friss, fejes édeskáposzta,
2-3 közepes fej, vöröshagyma,
2 evőkanálnyi finomliszt.

Tejfölös kapros káposzta recept

Tejfölös kapros káposzta recept

Hozzávalók:
60 dkg édes fejes káposzta,
25 dkg savanyú káposzta,
5 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
1 csokor kapor,
1 evőkanál liszt,
1 teáskanál szárított csombor (borsikafű),
só és őrölt fekete bors, ízlés szerint.

Téli saláta recept

Téli saláta recept

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg fehér fejes káposzta,
2 közepes nagyságú fekete retek,
1 nagy fej lilahagyma,
fél dl olaj,
ízlés szerint bor- vagy gyümölcsecet,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
késhegynyi törött fekete bors,
ízlés szerint só és csipet cukor.

Uborkás-rizses káposzta recept

Uborkás-rizses káposzta recept

Hozzávalók:
25 dkg ecetes (csemege-) uborka,
20 dkg rizs,
10 dkg füstölt szalonna,
25 dkg savanyú káposzta,
3 dl tejföl,
1 evőkanál ételízesítő,
4 gerezd fokhagyma,
őrölt fekete bors ízlés szerint.

Káposztás hasé (borkorcsolya) recept

Káposztás hasé (borkorcsolya) recept

Hozzávalók:
1kg mirelit leveles tészta,
1kg káposzta,
2 tojás,
1dl étolaj,
5dkg cukor,
só, feketebors.