Káposztás ételek

Káposztás omlett

Káposztás omlett
Hozzávalók:

10 db friss tojás,
25 dkg kolozsvári szalonna,
frissen őrölt feketebors, só,
50 dkg friss, fejes édeskáposzta,
2-3 közepes fej, vöröshagyma,
2 evőkanálnyi finomliszt.

Párolt vörös káposzta 2. recept

Párolt vörös káposzta 2. recept

Hozzávalók:
60 dkg vöröskáposzta,
2 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
só, köménymag,
1 evőkanál ecet,
1 evőkanál cukor.

Káposztás palacsinta 2. recept

Káposztás palacsinta 2. recept

Pezsgős káposzta recept

Pezsgős káposzta recept

Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta,
4,5 dl száraz pezsgő,
3 evőkanál olaj,
2 db alma,
2 evőkanál cukor,
ecet, só ízlés szerint,
késhegynyi őrölt köménymag,
1 kis fej vöröshagyma.

Káposztás-sonkás pizza-töltelék recept

Káposztás-sonkás pizza-töltelék recept

Hozzávalók:
50 dkg fejes káposzta,
20 dkg főtt sonka vagy tarja,
3 evőkanál olaj,
1 dl tejföl,
mokkáskanálnyi csombor,
só és törött fekete bors, ízlés szerint,
10 dkg reszelt füstölt sajt.