Káposztás ételek

Káposztás omlett

Káposztás omlett
Hozzávalók:

10 db friss tojás,
25 dkg kolozsvári szalonna,
frissen őrölt feketebors, só,
50 dkg friss, fejes édeskáposzta,
2-3 közepes fej, vöröshagyma,
2 evőkanálnyi finomliszt.

Káposztás hasé (borkorcsolya) recept

Káposztás hasé (borkorcsolya) recept

Hozzávalók:
1kg mirelit leveles tészta,
1kg káposzta,
2 tojás,
1dl étolaj,
5dkg cukor,
só, feketebors.

Káposztás lángos másképpen recept

Káposztás lángos másképpen recept

Hozzávalók 12-14 db-hoz:
40 dkg finomliszt,
2 db közepes nagyságú főtt burgonya,
30 dkg édes fejes káposzta,
3 dkg friss élesztő,
1 evőkanál cukor,
1-1 1/2 dl tej,
4 evőkanál olaj,
1 tojás sárgája,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors; olaj a sütéshez.

Káposztás töltött lángos recept

Káposztás töltött lángos recept

Hozzávalók 10-12 db-hoz:
A tésztához:
40 dkg finomliszt,
2 db közepes nagyságú főtt burgonya,
3 dkg friss élesztő,
1 mokkáskanál cukor,
1-1 1/2 dl tej,
1 tojás sárgája,
1 teáskanál só;

A töltelékhez:
50 dkg édes fejes káposzta,
4 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött bors,
1 evőkanál cukor;
olaj a sütéshez.

Párolt vörös káposzta 1. recept

Párolt vörös káposzta 1. recept

Hozzávalók:
1 kg vörös káposzta,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl vörösbor,
3 evőkanál olaj,
kevés ecet,
cukor,
só ízlés szerint.