Káposztás ételek

Káposztás omlett

Káposztás omlett
Hozzávalók:

10 db friss tojás,
25 dkg kolozsvári szalonna,
frissen őrölt feketebors, só,
50 dkg friss, fejes édeskáposzta,
2-3 közepes fej, vöröshagyma,
2 evőkanálnyi finomliszt.

Savanyúkáposzta-saláta recept

Savanyúkáposzta-saláta recept

Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta,
2 savanyú alma,
3 evőkanál olaj,
0,5 dl savanyúkáposzta-lé,
csipetnyi só és csipetnyi cukor,
1 késhegynyi őrölt fekete bors.

Káposztás-pogácsa 2. recept

Káposztás-pogácsa 2. recept

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
50 dkg fejes káposzta,
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg margarin,
1 dl tejföl,
1 tojás,
só és törött fekete bors, ízlés szerint.

Sárgarépás káposztasaláta recept

Sárgarépás káposztasaláta recept

Hozzávalók 4 személvre:
1/2 fej (kb. 50 dkg) fehér káposzta,
50 dkg sárgarépa,
10 dkg galambbegysaláta (esetleg helyette más, zöld színű saláta),
2 vékony szelet (egyenként 4 dkg-os) rozskenyér,
5 dkg vékonyra szeletelt húsos füstölt szalonna,
1,5 dl narancslé,
2 evőkanál fehérborecet ,
1 csokor metélőhagyma ,
2 evőkanál olaj,
só, őrölt bors cukor.

Sonkás-káposztás rétes recept

Sonkás-káposztás rétes recept

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
30 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús,
80 dkg tejes káposzta,
2 tojás,
1 dl tejföl,
4 evőkanál burgonyapehely,
1 dl tej,
1 fiola kapribogyó,
fél dl olaj + olaj a réteslap kenéséhez,
törött fekete bors, ízlés szerint,
kevés cukor.