Káposztás ételek

Káposztás omlett

Káposztás omlett
Hozzávalók:

10 db friss tojás,
25 dkg kolozsvári szalonna,
frissen őrölt feketebors, só,
50 dkg friss, fejes édeskáposzta,
2-3 közepes fej, vöröshagyma,
2 evőkanálnyi finomliszt.

Káposztás pogácsa 1. recept

Káposztás pogácsa 1. recept

Piros saláta recept

Piros saláta recept

Hozzávalók:
1 kg vörös káposzta,
4 fej lila hagyma,
1 kg cékla,
1-2 ek. olaj,
só, ecet, cukor,
kiskanálnyi kömény,
mokkáskanálnyi mustármag.

Káposztás-pogácsa 2. recept

Káposztás-pogácsa 2. recept

Hozzávalók:
25 dkg liszt,
50 dkg fejes káposzta,
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg margarin,
1 dl tejföl,
1 tojás,
só és törött fekete bors, ízlés szerint.

Savanyúkáposzta-saláta recept

Savanyúkáposzta-saláta recept

Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta,
2 savanyú alma,
3 evőkanál olaj,
0,5 dl savanyúkáposzta-lé,
csipetnyi só és csipetnyi cukor,
1 késhegynyi őrölt fekete bors.