Csirkemell receptek

Zsályás csirkenyársak recept

Zsályás csirkenyársak recept

Hozzávalók 4 személyre:
2 nagyobb (800g) csirkemell,
só, bors,
4 gerezd fokhagyma,
12 zsályalevél,
6 vékony szelet szalonna (bacon),
2 evőkanál margarin,
1dl száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej hagyma,
400g hámozott paradicsom,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
400g főtt fehér bab (konzerv).

Zöldséges pörkölt zöld mártással recept

Zöldséges pörkölt zöld mártással recept

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg marhafelsál,
2 csirkemell,
1 marhahúsleves-kocka,
0.5 dl sherry (el is maradhat),
1 csomó petrezselyem,
1 babérlevél,
néhány szem feketebors,
3 nagyobb sárgarépa,
1 fehérrépa,
4-5 krumpli,
1 hagyma,
10 dkg csiperkegomba,
só, bors.

A zöldmártáshoz:
3-4 gerezd fokhagyma,
1 konzerv szardella,
1 evőkanál felaprított kapribogyó,
1 csomó apróra vágott petrezselyem,
0,5 dl citromlé,
0,5 dl olívaolaj.

A tálaláshoz:
5 dkg parmezán sajt.

Zöldséges csirkemell recept

Zöldséges csirkemell recept

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
3 ek. olaj,
1 nagyobb csirkemell,
2-2 szál sárga- és fehérrépa,
egy közepes zellergumó,
25 dkg zöldspárga (konzerv),
2 dl tejszín,
1 ek. liszt,
1 ek. ételízesítő,
só, bors,
petrezselyem.

Zöldséges csirkecomb, vagy mell recept

Zöldséges csirkecomb, vagy mell recept

Hozzávalók:
2 db csirkecomb (vagy csirkemell) kettévágva,
200 g burgonya,
200 g sárgarépa,
100 g karalábé,
50 g zeller,
100 g petrezselyemgyökér,
100 g kelbimbó,
100 g gomba,
só, őrölt fehér bors,
petrezselyemzöld,
margarin a tál kikenéséhez.

Zöldborsós csirketokány recept

Zöldborsós csirketokány recept

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell,
10 dkg vöröshagyma,
10 dkg gomba,
1 dkg liszt,
10 dkg zöldborsó,
2 ek. étolaj,
petrezselyem,
só, pirospaprika.

Kiemelt partnerünk