Zöldfőzelék receptek

Karalábéfőzelék

files/images/zoldfozelekek/fozelekes.jpg

400 g zsenge karalábé,
50 g vöröshagyma,
1 pohár tejföl,
50 g zsír,
pirospaprika,
liszt, cukor,
petrezselyemzöld,
zsenge karalábélevél,
só, ételízesítő.

A karalábét megtisztítjuk, negyedekbe majd metéltre vágjuk. 25g zsíron megdinszteljük a megtisztított apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a zsenge karalábélevelet. Rátesszük a karalábét, félig puhára pároljuk, majd felengedjük 1000 ml vízzel, ízesítjük cukorral, sóval, ételízesítővel, és fedő alatt puhára főzzük. Forró zsíron zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, belekeverünk egy csipetnyi pirospaprikát, majd felöntjük a vízzel elkevert tejföllel. Berántjuk a főzeléket és jól kiforraljuk. Esetleg ha sűrű akkor hígíthatjuk tejszínnel vagy tejjel.