Húsos savanyú zöldségleves recept
Húsos savanyú zöldségleves recept
- Tovább (Húsos savanyú zöldségleves recept)
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
Húsos savanyú zöldségleves recept
Rizsleves recept
Hozzávalók:
1 liter tyúkleves,
fél evőkanál vaj,
3 evőkanál rizs.
Poaca recept
Hozzávalók:
25 dkg juhsajt,
30 dkg vaj vagy margarin,
50 dkg liszt,
1 tojássárgája.
Sajtos batyu recept
Hozzávalók:
30 dkg kemény sajt,
20 dkg liszt,
2 db tojás,
2 dkg élesztő,
2 evőkanál tej,
1 db kockacukor,
1 csokor petrezselyem,
4 evőkanál olaj,
2 evőkanál víz,
só, bors.
Tökkel töltött fánk recept
Hozzávalók:
1 db tojás,
80 dkg liszt,
2 pohár víz,
5 dkg élesztő,
1 teáskanál só,
csipetnyi cukor.
A töltelékhez:
fél kiló gyalult tök,
2 fej hagyma,
1 kávéskanál cukor,
1 pohár tejföl,
só, bors, kapor.
Sajtkrémes sütemény recept
Hozzávalók:
6 dkg margarin,
15 dkg liszt,
3 dkg étkezési keményítő,
5 tojás,
sütőpor.
A sajtkrémhez:
50 dkg juhsajt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál margarin,
paprika, petrezselyem.
Török fügelekvár recept
Hozzávalók:
1 kg vadfüge,
1 kg cukor,
10 szem szegfűszeg,
1 evőkanál citromlé,
vaníliás cukor.
Talas kebab recept
Hozzávalók:
1 kg birka vagy borjú hús,
6 közepes hagyma.
A tésztához:
35 dkg liszt,
2 evőkanál margarin,
2 paradicsom,
1 csokor petrezselyem,
só, bors, kakukkfű.
Párolt tonhal recept
Hozzávalók:
1 kg tonhal,
1 hagyma,
3 burgonya,
1 dl olívaolaj,
2-3 fokhagymagerezd,
1 csokor petrezselyem,
1 citrom,
3 paradicsom,
kakukkfű.
Tengeri pérhal recept
Hozzávalók:
1 kg pérhal,
1 hagyma,
2 sós uborka,
3 evőkanál majonéz.