Mandulás almás lepény recept
Mandulás almás lepény recept
- Tovább (Mandulás almás lepény recept)
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
Mandulás almás lepény recept
Linzertorta almával recept
Hozzávalók:
50 dkg linzertészta,
1 kg alma,
1,5 dl sárgabaracklekvár,
5 dkg vaj,
1 evőkanál rum,
fél citrom leve,
3-4 evőkanál porcukor (az alma édességétől függően),
1 mokkáskanál őrölt fahéj.
Győri almás túrótorta recept
Gesztenyés-almás rétes recept
Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
25 dkg gesztenyemassza,
50 dkg tisztított, reszelt alma,
2 dl tej,
1 egész tojás,
5 dkg vaj,
2 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma),
ízlés szerint 10-15 dkg porcukor az alma édességétől függően,
csipetnyi só.
Francia almatortácska recept
Finom almás lepény recept
Fahéjas almás sütemény recept
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
25 dkg barnacukor,
15 dkg kristálycukor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
1 teáskanál sütőpor,
só,
1/2 teáskanál gyömbérpor,
2 ek. fahéj,
1,8 dl olaj,
1/2 kg alma,
2,5 dl tej,
1 teáskanál vaníliás cukor,
1 tojás.
Extra almás rétes recept
Hozzávalók 2 rúdhoz:
1 csomag réteslap,
1 kg savanykás alma,
15 dkg házi sárgabaracklekvár,
1 db egész tojás,
15 dkg búzakorpa,
ízlés szerint kevés cukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
5 dkg mazsola,
fél dl olaj a réteslap kenéséhez.
Bundás alma gazdagon recept
Hozzávalók:
2 savanykás alma,
1 tojás,
8 dkg liszt,
1,5 dl tej,
4 dkg mazsola,
1 evőkanál rum,
3 dkg szálasra vágott mandula,
olaj.
Mártáshoz:
2 tojássárgája,
1 evőkanál liszt,
5 dl tej,
5 dkg cukor,
1 zacskó vaníliás cukor.