Gombás hal recept

files/images/gomba/gomba.jpg
Hozzávalók

60 dkg ponty (4 szelet),
20 dkg gomba,
2 ek. étolaj,
2 dkg liszt,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg zöldpaprika,
5 dkg paradicsom,
só,
bors.

Recept elkészítése:

A halszeleteket lesózva egy óráig állni hagyjuk, majd beforgatjuk a lisztbe, a felmelegített olajban. mindkét oldalát elősütjük, és egy lábasba rakjuk. A visszamaradt olajban a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és pici vizet hozzáadva majdnem készre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott zöldpaprikát, paradicsomot, és az elősütött halra öntjük. Fedő alatt rövid ideig együtt pároljuk. Rizs körettel finom.

Receptek kategória: