Gesztenyés gombás pulykatekercs recept

Gesztenyés gombás pulykatekercs recept
Hozzávalók:

30 dkg pulykamell-filé (2 vékony, nagy szeletre vágva),
20 dkg gesztenyemassza,
20 dkg gomba,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és őrölt bors,
1 evőkanál konyak,
1 evőkanál liszt,
1 evőkanál zabpehely,
2 evőkanál olaj,
2 dl tejföl.

Elkészítés:

A pulykamell szeleteket húskalapáccsal kiveregetem és megsózom. A gombát megtisztítom és vékonyra szeletelem. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után nagyon finomra metélem, és a forró olajon üvegesre futtatom, majd ráteszem a gombát. Megsózom-borsozom. Befedem, és a saját levében puhára párolom. Ezután egyharmad-kétharmad arányban kettéosztom. A kisebbik adagot összekeverem a finomra vágott petrezselyemzölddel, a kissé felvert tojással, 1 evőkanál tejföllel, a konyakkal és a szétmorzsolt gesztenyemasszával. 15 percre félreteszem. A megmaradt párolt gombára ráöntök 2 dl vizet, megsózom, megborsozom, és felöntöm a tejföllel simára kevert liszttel. Sűrűre főzöm. Elkészítése: A pulykamell szeleteket külön-külön alufólia lapra terítem. A húsra felkenem a tölteléket, és a húst az alufólia segítségével felcsavarom, majd be is csomagolom, és a két végét jól összezárom. Nagy lábosban annyi sós vizet forralok, amennyibe a két rolád úszva belefér. 40 percig kis lángon főzöm, majd a léből kivéve, hagyom kihűlni. Tálalás előtt ferdén felszeletelem, köré öntöm a gombamártást, és a sütőben átforrósítom.

The Mountain - 3D pólók