Mexikói tüzes húsgombócok recept

Mexikói tüzes húsgombócok recept
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemell- vagy combfilé
3 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika
só, őrölt bors
2 tojás
25 dkg húsos, füstölt szalonna
A mexikói salátához:
20-20 dkg konzervkukorica és vörösbab
1 lilahagyma
1 pritaminpaprika
2 ek. borecet,
1 ek. olivaolaj
só, csipetnyi cukor
A tüzes mártáshoz:
2 dl ketchup
1 kisebb chilipaprika
1 ágacska rozmaring
1 csomag metélőhagyma.

Elkészítés:

A csirkehúst daráld finomra, ízesítsd összezúzott fokhagymával, sóval, borssal, felaprított chilipaprikával és petrezselyemmel. Dolgozd össze a tojásokkal, majd a masszából olajos kézzel formálj diónyi gombócokat. Ezeket egyenként burkold egy-egy hajszálvékony szeletbe. A gombócokat sorakoztasd olajjal megkent tepsire, és forró sütőben, 220 fokon 20-25 perc alatt süsd meg. Amíg sül, készítsd el a salátát és a mártást. A lecsepegtetett kukoricát és babot lazán vegyítsd el a vékonyan felkarikázott lilahagymával meg az apróra felkockázott paprikával. Fűszerezd csipetnyi sóval, cukorral, öntözd meg kevés borecettel és olívaolajjal. A tüzes mártáshoz a chilipaprikát, a rozmaringot és a metélőhagymát aprítsd nagyon finomra, keverd el a ketchuppal. A piros-ropogósra sült húsgombócokat tálald a tarka salátával, a csípős szószt mártogatóként kínáld mellé.