Lecsós pecsenye-kacsamáj recept

Lecsós pecsenye-kacsamáj recept
Hozzávalók 4 személyre:

3-4 evőkanálnyi olaj
50 dkg pecsenye-kacsamáj
1 nagyobb vöröshagyma
só, bors, majoránna
4-5 darab érett paradicsom és paprika
5 dkg szezámmag.

Elkészítés:

A kacsamájakat tisztítsd meg gondosan, majd az olajon süsd néhány percig. Add hozzá a felkarikázott hagymát, hintsd meg borssal, majoránnával, rázogasd meg olykor-olykor. Ha a hagyma szép üvegesre sült, dobd bele a cikkekre vágott paradicsomot, paprikát, sózd meg, és szép békésen addig kevergesd-rázogasd a tűzön, míg a paprika és a paradicsom a neked megfelelő állagú lesz. (Hiszen a lecsót mindenki másképp csinálja.) Eközben egy másik serpenyőben, szárazon pirítsd meg egy kicsit a szezámmagot. Ha kész a lecsó, és a máj is átsült már, tálalás előtt szórd rá a magocskákat. Bátran kínálj hozzá kenyeret!

Kiemelt partnerünk