Pulykamell művész módon recept

Pulykamell művész módon recept
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg pulykamell
2 narancs
3 evőkanál olaj
1 kisebb zsenge spárgatök
2 nagyobb lilahagyma
só, őrölt bors
kakukkfű
szerecsendió.

Elkészítés:

A húst metéld vékony csíkokra, locsold rá az olajat. Reszeld rá a narancsok sárga héját, facsard rá a levét, sózd meg. Fűszerezd borssal, kakukkfűvel, frissen reszelt szerecsendióval. Fedd le, és hűvös helyen érleld néhány órán, akár egy éjjelen át is. A tököt vágd vékony szeletekre, a hagymát cikkekre. (Ha mégsem volna egészen zsenge, a magokat kapard ki belőle!) Forrósítsd fel a serpenyőt, borítsd bele a fűszeres húst, és rázogatva-kevergetve pirítsd meg. Ha a hús már majdnem puha, dobd bele a tököt meg a hagymát, és egy-két perc alatt süsd készre. Narancsszeletekkel és hagymakarikákkal „művészien' cicomázhatod. S a köretet már mindenki magának képzelje hozzá.