Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával recept

Lecsós csirketokány juhtúrós puliszkával recept
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemell filé
10 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
30-30dkg paprika és paradicsom
só, pirospaprika
A puliszkához:
30 dkg kukoricadara
15 dkg juhtúró
2 dl tejföl.

Elkészítés:

A szalonnát vagdosd apróra, s egy nagyobb edényben süsd zsírjára. Dobd bele a felkockázott húst, és szorgalmasan kevergesd, míg kifehéredik. Ekkor szórd rá a finomra aprított vöröshagymát, s ha üvegesre sült, sózd meg, hints rá pirospaprikát. Vegyítsd bele a paradicsom- és paprikacikkeket, majd lefedve párold puhára. A puliszkához forralj egyliternyi vizet. Sózd, és szüntelenül kevergetve, lassan szórd bele a kukoricadarát. Főzd néhány percig, azután fedő alatt hagyd duzzadni. A kész puliszkát simítsd egy kivajazott tűzálló tálba. Morzsold rá a juhtúrót, locsold meg a tejföl felével. A lecsós csirketokánnyal borítsd be, öntsd rá a maradék tejfölt, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 perc alatt forrósítsd át.