Kijevi jércemell recept

Kijevi jércemell recept
Hozzávalók 4 személyre:

4 szép jércemelI filé
20 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
só, őrölt bors, szerecsendió
A bundázáshoz:
10-10 dkg liszt és zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj.

Elkészítés:

A jércemelleket hosszú pengéjű késsel szúrd fel. A sajtot reszeld finomra, dolgozd össze a puha vajjal. Sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezd. A húsdarabot töltsd meg bőven a sajtos töltelékkel, a nyílást hústűvel tűzd össze. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába bundázd, és bő, forró olajban süsd mindkét oldalát szép aranybarnára. Az olajból kiemelve csepegtesd le, és azon melegében tálald. Hagyományos körete: burgonyapüré.