Libamáj sült almával, hagymás burgonyával recept

Libamáj sült almával, hagymás burgonyával recept
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg hízott libamáj
só, őrölt bors, majoránna
4-5 evőkanál olaj
4 savanykás alma
kevés citromlé
fél dl almapálinka
A körethez hagymás törtburgonya.

Elkészítés:

A libamájat vágd vékony szeletekre. Picit sózd meg, fűszerezd borssal és majoránnával, és pihentesd egy fél órát. Eközben az almákat karikázd fel, a magházukat metszd ki, csepegtesd meg őket citromlével. A májszeleteket tedd felforrósított olajba, és mindkét felüket süsd szép pirosra. Tedd a libamájakat félre, és a visszamaradt olajban pirítsd meg az almakarikákat. Az olajból kiemelve locsold meg őket almapálinkával. A májszeleteket az almakarikákkal váltakozva tedd tálra, s halmozz melléjük hagymás tört burgonyát.