Fasírt receptek

Gomba-fasírt recept

files/images/fasirt/fasirt.jpg

35 dkg csiperkegomba,
1.5 zsemle,
1 tojás,
1 közepes vöröshagyma,
zsemlemorzsa,
tej,
petrezselyem,
olaj,
őrölt bors,
kakukkfű,
só.

4

A megtisztított gombát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe, és jól csavard ki, majd dolgozd össze a gombával, a tojással és két evőkanálnyi zsemlemorzsával.

Fűszeres vagdalt recept

files/images/fasirt/fasirt.jpg

500 g vagdalt bélszín,
200 g reszelt edami sajt,
1 hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
töltelék fűszerkeverék,
1 tojás,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
só, bors.

4

Dolgozzuk össze az apróra vágott hagymát, fokhagymát, húst, sajtot, tojást, fűszereket.

Fűszeres szójafasírt recept

files/images/fasirt/fasirt.jpg

1 csomag szója-granulátum,
3 db tojás,
2 db zsemle,
1-1 késhegynyi hagyma- és fokhagymakrém,
késhegynyi pirospaprika,
1 kávéskanál curry,
késhegynyi chili-por,
1 teáskanál só,
vegeta.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a szójára tesszük (amit nem áztattunk előtte). Hozzáadjuk az ízesítőket, és képlékeny masszává dolgozzuk össze.

Fasírtpogácsák recept

files/images/fasirt/fasirt.jpg

40 dkg lapocka (vagy sovány dagadó),
1 zsemle (vagy 1 szelet kenyér),
1,5 dl tej,
1 tojás,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
5-6 evőkanál zsemlemorzsa; olaj a sütéshez.

A zsemlét kis kockákra vágom, és a tejjel leöntöm, majd többször átforgatom. A megtisztított vöröshagymát nagyon finomra összevágom, és a felforrósított olajon megfonnyasztom.

Fasírtgolyók I. recept

files/images/fasirt/fasirt.jpg

1 fej vöröshagyma,
30 dkg darált sertéshús,
1 tojás,
2 ek. kukoricakeményítő,
1 ek szójaszósz,
1 ek hoisinszósz,
1 gerezd fokhagyma felaprítva,
1/2 kk. ötfűszerpor,
1/2 kk. reszelt gyömbérgyökér,
frissen őrölt bors,
1 csipet Cayenne bors,
1 csipet cukor,
zsiradék a kisütéshez.

A hagymát vágjuk apróra és dolgozzuk bele a darált húsból, tojásból, keményítőből, szója és hoisinszószból, a fokhagymából, az ötfűszerporból valamint a gyömbérgyökérből álló masszába.

Fasírozott recept

files/images/fasirt/fasirt.jpg

1 kg darált hús (bármilyen hús lehet),
10 dkg száraz kenyér vagy 5 db zsemle,
10 dkg sós szalonna,
3 tojás,
egy gerezd vagdalt fokhagyma,
bors, paprika és kevés só.

A ledarált húshoz száraz kenyeret reszelünk, ezt a sós szalonnával, a lereszelt krumplival, a felvagdalt fokhagymával összeelegyítjük. Borsot, paprikát és kevés sót adunk hozzá.