Fasírozott recept

files/images/fasirt/fasirt.jpg
Hozzávalók

1 kg darált hús (bármilyen hús lehet),
10 dkg száraz kenyér vagy 5 db zsemle,
10 dkg sós szalonna,
3 tojás,
egy gerezd vagdalt fokhagyma,
bors, paprika és kevés só.

Recept elkészítése:

A ledarált húshoz száraz kenyeret reszelünk, ezt a sós szalonnával, a lereszelt krumplival, a felvagdalt fokhagymával összeelegyítjük. Borsot, paprikát és kevés sót adunk hozzá. Az egészet három tojással összegyúrjuk. Kézzel pogácsákat formálunk belőle. Forró zsírban halványpirosra kisütjük. Nem kell kiszárítani. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. Burgonyával a legjobb, de bármilyen főzelékfélével lehet fogyasztani (tök, zöldbab stb.).

Receptek kategória: