Tippek-trükkök-érdekességek

Foodpanda.hu - Ételrendelés okostelefonnal!

Foodpanda.hu

Nemrég jelent meg a FOODPANDA nevű alkalmazás a magyar App Store-ban, melynek segítségével könnyedén rendelhetünk ételt okostelefonunkkal, a program alapja a www.foodpanda.hu weboldal. Rengeteg étterem étlapjáról választhatjuk ki a kedvenc ételünket. Jelenleg a legnépszerűbb ételek közt megtalálhatjuk a pizzát, sushit, mexikói ételeket, hamburgereket, gyrost vagy éppen a kínai konyha jellegzetességeit. Az alkalmazás ingyenesen tölthető le az Apple alkalmazásboltjából.

A zöldségek előkészítése

A zöldségek előkészítése

Az alábbiakban a nálunk kapható legegyszerűbb zöldségek előkészítését mutatom be. Ma már minden anyag minden évszakban frissen beszerezhető, de ne tessék elfelejteni: egy-egy zöldségféle mindig a szezonjában a legfinomabb. Az otthoni munkát - főleg, ha gyorsan akarunk valamit az asztalra tenni - nagyban elősegítik a konzervek és a mirelit készítmények, de minden a frissen beszerzett anyagból a legfinomabb.

Tudósok a konyhában

Tudósok a konyhában

Ami néhány tíz év múlva az asztalunkra kerül, az mai felfogásunk szerint meglehetősen bizarr, noha az eddiginél sokkal egészségesebb lesz. Hogyan fogunk étkezni az új évszázadban - erre keressük a választ cikkünkben.

Nyolc jótanács a konyhában

Nyolc jótanács a konyhában

Miért barnul meg a félbevágott alma?

A vágás során sejtek, molekulák sérülnek meg. A levegővel való érintkezés miatt barnás színanyag keletkezik. Ha citromlevet csepegtet a gyümölcsre, a tömény C-vitamin segítségével a folyamat lelassul.

Konyhai kisokos

Konyhai kisokos

The Mountain - 3D pólók