Csőben sült póréhagyma recept

Csőben sült póréhagyma recept
Hozzávalók 4 személyre:

4 póréhagyma,
2 dkg vaj,
2 dkg liszt,
1 pohár tejföl,
só,
2 csipetnyi őrölt fehérbors,
1 csipetnyi szerecsendió,
5 dkg reszelt sajt.

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítom, 15 cm-es darabokra vágom, és néhány percre enyhén sós, lobogón forró vízbe dobom. Megolvasztom a vajat. Levéve a tűzről hozzákeverem a lisztet és a tejfölt, megfűszerezem, majd pár percre visszateszem a tűzre, és közben kevergetem. Két evőkanál reszelt sajtot adok hozzá. A póréhagymát hosszúkás tűzálló edénybe rakom, és megöntözöm a mártással. Előmelegített sütőbe teszem. 5 percnyi sütés után rászórom a tetejére a maradék sajtot, és még néhány percig a közben kikapcsolt sütőben hagyom, hogy a sajt ráolvadjon. Első fogásként önállóan vagy grillen sült húsok mellé köretnek kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc

The Mountain - 3D pólók