Túrós burgonyametélt recept

files/images/turo/turos_sutemenyek.jpg
Hozzávalók

1 kg burgonya,
25 dkg liszt,
3 db tojás,
35 dkg túró,
20 dkg porcukor,
1 dkg vaníliás cukor,
10 dkg zsír,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 dkg só.

Recept elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, tisztítjuk, és még forrón áttörjük. Gyúródeszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és összegyúrjuk. Ujjnyi vastag hengerekre (nudli) formázzuk, majd forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Közben zsírban zsemlemorzsát pirítunk, abba forgatjuk a megfőtt, leszűrt burgonyametéltet. Tálaláskor rámorzsoljuk a túrót, és vaníliás porcukorral meghintjük.

Receptek kategória: