Zöldségleves kapros túróstáskával recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

35 dkg vegyes zöldség,
8 dkg zeller,
8 dkg gomba,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg zsír,
8 dkg liszt,
1 dkg só,
1 csomag petrezselyemzöld.

Túrós táska:
15 dkg liszt,
25 dkg túró,
2 db tojás,
kapor, só.

Recept elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, zsírban üvegesre fonnyasztjuk, hozzáadjuk a tisztított, és szeletekre vágott gombát, majd a zöldségeket és fedő alatt megpároljuk. Sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, lisztszórással sűrítjük, vízzel felengedjük és kiforraljuk.

Közben elkészítjük a túróstáskát: a kaprot szintén átpasszírozzuk, belekeverünk egy tojást, finomra vágott kaprot és sót. Gyúrt tésztát készítünk, kinyújtjuk, majd túrótöltelékkel megtöltve, apró derelyéket készítünk. Tálalás előtt a levesbe főzzük.

Receptek kategória: