Túrókrém ananásszal recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

35 dkg tehéntúró,
4 db tojássárgája,
4 dl tej,
15 dkg porcukor,
25 dkg ananászkonzerv,
1 csomag vaníliás cukor,
1 dkg citromhéj,
15 dkg zselatinpor.

Recept elkészítése:

A tejet a tojássárgájával, 10 dkg cukorral, a reszelt citromhéjjal összekeverve gőz fölött krémmé főzzük. Közben kevés ananászkonzerv-lében a zselatinport feloldjuk, a túrót burgonyanyomón áttörjük. Az ananászkonzervet leszűrjük, egy részét visszahagyjuk díszítéshez, a többit egyenletes, kis kockára aprítjuk. A krémet a tűzről levéve jól elkeverjük, és kissé lehűtjük. Ezután hozzákeverjük egymás után a túrót, a cukrozott tejszínhab kétharmad részét és a zselatint. Végül összekeverjük az ananásszal, és talpas poharakban megdermesztjük. A tetejét a tejszínhabbal és az ananászszeletekkel díszítjük.

Receptek kategória: