Tiroli túrós rétes recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

Vajas tészta:
45 dkg liszt,
40 dkg vaj,
1 dkg só,
1 cl ecet.

Töltelék:
60 dkg tehéntúró,
1,5 dl tejföl,
5 dkg mazsola,
4 db tojás,
2 g vaníliás cukor,
2 g citromhéj,
15 dkg cukor.

Recept elkészítése:

A vajat 10 dkg liszttel összegyúrjuk, a többi lisztből a só, ecet és víz hozzáadásával rétestésztát készítünk. Kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és a liszttel összegyúrt vajat a közepébe helyezzük, és a tésztába becsomagoljuk, de minden hajtogatás között legalább 1/2 óráig pihentetjük. A túrót áttörjük a tojássárgájával, cukorral, mazsolával, vaníliával elkeverjük, a tojásfehérjét habnak felverjük, és a töltelékbe keverjük. A kész vajas tésztát, 1/2 cm vastag téglalapformára nyújtjuk, majd a tészta közepére helyezzük a tölteléket. A tésztát egymásra hajtogatjuk, tojással megkenjük, jó meleg sütőben sütjük. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.

Receptek kategória: