Gombás fogasszelet túrótésztával recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

70 dkg fogasfilé,
30 dkg gomba,
20 dkg zsír,
30 dkg liszt,
2 dkg só,
5 g őrölt bors,
1 csomó petrezselyemzöld,
1,5 dl tejszín.

Tészta:
30 dkg túró,
30 dkg vaj,
15 dkg liszt,
1 db tojás,
1 dkg só.

Recept elkészítése:

A fogasszeleteket sózzuk, lisztbe mártjuk, kevés zsírban megsütjük. A maradék zsírban szeletekre vágott gombát pirítunk, sózzuk, borsozzuk, liszttel megszórjuk és felengedjük tejszínnel, esetleg egy kevés vízzel. A megsütött halszeleteket a tálalótálra helyezzük és bevonjuk a gombás mártással. Körítésként a következő túrótésztát adjuk: a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a tojást és a sót. Jól eldolgozzuk, hajtogatjuk, mint a vajastésztát, majd pogácsaszaggatóval formázzuk és sütjük.

Receptek kategória: