Csirkepaprikás túrógombóccal recept

files/images/turos/turos.jpg
Hozzávalók

1 db csirke,
15 dkg vöröshagyma,
50 dkg túró,
8 dkg búzadara,
3 db tojás,
5 dkg vaj,
2,5 dl tejföl,
8 dkg liszt,
2 dkg só,
1 dkg fűszerpaprika,
10 dkg zsír.

Recept elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, négy darabba vágjuk. Finomra vágott vöröshagymát zsírban pirítunk, megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk és beletesszük a csirkét. Fedő alatt készre pároljuk. Tejfölös habarással sűrítjük. Közben elkészítjük a túrógombócot, a megadott anyagokat összegyúrjuk, fél óráig hűtőben állni hagyjuk, majd sós vízben kifőzzük. Tálaláskor a csirkét a mártásból kivéve tányérra tesszük, rászűrjük a mártást és körítjük a gombócokkal, tejföllel, paprikával és paradicsommal díszítjük.

Receptek kategória: