A tésztához:
1 kg burgonya,
1 tojás,
20-25 dkg liszt,
só.
A töltelékhez:
40 dkg szilva felezett (mirelit vagy friss),
fahéj,
cukor.
A forgatáshoz:
zsemlemorzsa,
olaj.
A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk összetörjük és hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a burgonya addig a zsemlemorzsát olajban megpirítjuk.Ha kihült a burgonya hozzáadjuk a tojást késhegynyi sót és annyi lisztet hogy jól gyúrható tésztát kapjunk ( ez függ attól mennyire keményítős a burgonya) Ketté osztjuk a tésztát majd vékonyra kinyújtjuk és késsel kb 9x9-es kockákra vágjuk. Minden kockába elhelyezünk 1-1 felezett szilvát és 1 teáskanál fahéjas cukrot, ezután gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő enyhén sós vízben tesszük a gombócokat majd újraforrástól számítva kb 5-6 percig főzzük őket. Kiszedjük hidegvízzel leöblítjük majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Porcukorral, fahájas cukorral tálaljuk. Jó étvágyat!
Beküldte: Termózes Ildikó
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges