Ti küldtétek

Egyszerű sült csirke recept

files/images/jatek/1-jatek/egyszeru-sult-csirke.jpg

1 grillcsirke kettévágva,
Naturella grillfűszer,
fokhagyma ízlés szerint,
zsír.

A csirkét megmosni és kettévágni majd a fűszerrel jól bedörzsölni. Pár órát állni hagyni,(de még jobb ha egy éjszakát áll). Zsírral kikent tepsibe tenni, szárnyai alá fokhagymákat dugni, kb.

Gyümölcsbomba recept

files/images/jatek/1-jatek/gyumolcsbomba.jpg

25 dkg erdei gyümölcs keverék (én fagyasztottat használtam felengedve),
3-4 kanál natúr joghurt,
ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer,
fahéj,
csipet só, 
pici tej,
2 kk. étkezési zselatin.

A zselatint elkeverjük kb. egy dl vízben, majd olvadásig melegítjük. Ha felolvadt félretesszük kicsit hűlni. A hozzávalókat botmixerrel összepépesítjük.

Mágnás diós pite

files/images/jatek/1-jatek/magnas-dios-pite.jpg

30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
22 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 tojás,
1 citrom,
25 dkg barack vagy málnalekvár,
a tetejére:
20 dkg cukor,
3 tojás,
15 dkg dió,
1 csomag vaníliás cukor.

A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral és az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan gyúrd össze.

Tejfölös kapros lángos

files/images/jatek/1-jatek/tejfolos-kapros-langos.jpg

50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
2 dl tej,
pici víz,
só,
2 evőkanál olaj,
pici cukor,
olaj a sütéshez.

A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.

Medvehagymás tészta recept

files/images/jatek/1-jatek/medvehagymas-teszta.jpg

csokor medvehagyma,
szeletelt bacon,
evőkanál oliva olaj,
tejszín,
reszelt sajt (én pizzamozzalrellát használok),
penne rigate, vagy masni tészta.

Szeletelt bacont csíkokra vágva az olíva olajon megpirítom, hozzáteszem a szintén csíkokra vágott medvehagymát, és együtt fonnyasztom tovább, majd felöntöm a tejszínnel, és rászórom a sajtot.

Csülökpörkölt finom módra

files/images/jatek/1-jatek/csulokporkolt.jpg

egy nagyobb csülök, 15 dkg füstölt zsírszalonna, 2 nagy fej hagyma, 2 ek. pritaminpaprika, erős paprika ízlés szerint, 1 db paradicsom, 3 db pörköltszaft kocka, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 tk. őrölt köménymag, Kotányi ezüstös tengerpart só, őrölt bors, piros arany, babérlevél, 2-3 tk. pirospaprika, fél kg krumpli.

4

A csülök bőrét levágom, apró kockákra darabolom, serpenyőben kiolvasztom (aki nem szeretne zsírt az hagyja ki ezt a folyamatot). A szalonnát és a hagymát felkockázom majd együtt ledinsztelem.

Szilvásgombóc recept

files/images/jatek/1-jatek/szilvasgomboc.jpg

A tésztához:
1 kg burgonya,
1 tojás,
20-25 dkg liszt,
só.

A töltelékhez:
40 dkg szilva felezett (mirelit vagy friss),
fahéj,
cukor.

A forgatáshoz:
zsemlemorzsa,
olaj.

A burgonyát héjjában megfőzzük, meghámozzuk összetörjük és hagyjuk kihűlni.

Banános bomba recept

files/images/jatek/1-jatek/bananos-bomba.jpg

2 db banán,
80 db piskótatallér (2 csomag),
2 tábla bevonócsoki,
1-2 ek. étolaj a csoki hígításához.

A banánt felszeletelni és két piskóta közé tenni. Egy kicsit össze kell nyomni,hogy ne essen szét. A csokit vízgőz felett felolvasztani és étolajjal hígítani.

Mézes-mustáros csirke recept

files/images/jatek/1-jatek/mezes-mustaros-csirke.jpg

1 csirkemell,
2 dl főzőtejszín,
1 dl fehérbor,
1 kis fej vöröshagyma,
2 evőkanál mustár,
2 evőkanál méz,
só, bors,
őrölt szerecsendió,
kevés olívaolaj v. vaj,
köret: rizs,
díszítés: szőlőszemek.

Vágjuk apróra a hagymát, s pároljuk meg egy serpenyőben olívaolajon, vagy vajon, majd adjuk hozzá a kockára aprított húst, és süssük meg minden oldalát.