Tabbuleh saláta recept

Recept elkészítése:

 Tabbuleh saláta recept

Hozzávalók:
20 deka bulgur,
1 teáskanál só,
60 deka paradicsom,
1 csomag újhagyma,
1 kis fej lilahagyma,
3 nagy csokor petrezselyem,
3 marék friss menta,
3 marék friss korianderzöld,
Az öntethez:
1 1/2 deci olívaolaj,
1 citrom,
1 zöldcitrom,
só,
1/4 teáskanál szárított chilipehely.

Elkészítés:

      Egy nagy bögrébe kimérem a bulgurt, és beleszórom egy lábosba. Aztán a bögrét használva mércének négyszer annyi vizet öntök hozzá, megsózom, és erős tűzön felforralom. Ahogy a bulgur rottyan egyet, takarékra veszem a lángot, és kb. 15 perc alatt megfőzöm. Közben a paradicsomokat negyedekbe vágom, aztán az ujjammal kiszedem a gerezdekből a magos belsejüket -így nem áztatják el a salátát-, és a vastag, húsos részüket apróra felkockázom. Ugyancsak a bulgur főzési ideje alatt karikázom fel vékonyan az újhagymák fehér szárát és a megpucolt lilahagymát, majd a paradicsomkockákkal együtt beleszórom őket egy nagy salátástálba. Aztán a megfőtt bulgurt leszűröm, és mialatt lecsöpög, apróra vágom a tetemes mennyiségű petrezselymet, mentát meg a korianderzöldet. Ezek után elkészítem az öntetet: kis tálkában kézi habverővel összekeverem az olívaolajat a citrom meg a zöldcitrom átszűrt levével, aztán megsózom, és hozzászórok egy kis szárított chilipelyhet. Végül a lecsöpögtetett bulgurt beleöntöm a salátástálba a paradicsom, a lilahagyma meg az újhagyma mellé, majd hozzászórom a fűszernövényeket, és az egészet jól összekeverem az enyhén csípős öntettel.

Elkészítés ideje: 40perc

Receptek kategória: