Karfiolsaláta fűszeres túróöntettel recept
1 kg karfiol,
35 dkg túró,
1 dkg só,
1 csomó metélőhagyma,
1 csomó újhagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 dkg tárkonylevél,
1 g őrölt bors,
1 db citrom,
1 dl tejszín.
A kelvirágot megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük és kihűtjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a finomra vágott fűszernövényeket, sóval, őrölt borssal és citromlével ízesítjük. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Tálaláskor az üvegtálra helyezett kelvirágot bevonjuk az öntettel.
- Tovább (Karfiolsaláta fűszeres túróöntettel recept)
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges