Saláta receptek

Karfiolsaláta fűszeres túróöntettel recept

files/images/salata/salata.jpg

1 kg karfiol,
35 dkg túró,
1 dkg só,
1 csomó metélőhagyma,
1 csomó újhagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 dkg tárkonylevél,
1 g őrölt bors,
1 db citrom,
1 dl tejszín.

A kelvirágot megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük és kihűtjük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a finomra vágott fűszernövényeket, sóval, őrölt borssal és citromlével ízesítjük. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Tálaláskor az üvegtálra helyezett kelvirágot bevonjuk az öntettel.

Paradicsomsaláta túróval recept

files/images/salata/salata.jpg

60 dkg paradicsom,
25 dkg túró,
2,5 dl tejföl,
1 csomag metélőhagyma,
2 dkg só,
1 g őrölt bors,
1 csomó petrezselyem,
2 cl ecet,
5 dkg cukor.

A paradicsomot megtisztítjuk, felszeleteljük és elkészítjük salátának. A túrót szitán áttörjük, tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott fűszernövényeket és a fűszereket. Tálaláskor a paradicsomsalátát meglocsoljuk a túróöntettel.

Túrós kagylósaláta recept

files/images/salata/salata.jpg

2 doboz kagylókonzerv,
35 dkg túró,
1 dl tejszín,
1,5 dl majonéz,
1 dkg só,
1 g őrölt bors,
1 fej fejes saláta,
4 db tojás.

A tojásokat megfőzzük, tisztítjuk, negyedekbe vágjuk. A fejes salátát megmossuk, a nagyobb levelekkel üvegtálakat díszítünk, a többit metéltre vágjuk. A kagylókonzervet kibontjuk, leszűrjük a levét. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a majonézt, az ízesítőanyagokat és annyi tejszínt, hogy mártás sűrűségű legyen. A mártáshoz keverjük a darabolt anyagokat és a kagylót. A salátával díszített üvegtálakra tálaljuk.

Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel recept

files/images/salata/salata.jpg

25 dkg alma,
25 dkg körte,
1 doboz ananászkonzerv,
20 dkg aszalt szilva,
10 dkg porcukor,
2 pohár joghurt,
25 dkg túró,
2 db citrom.

Az almát és a körtét megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, keverőtálba tesszük, citromlével meglocsoljuk. Hozzáadjuk a megfőzött aszalt szilvát és a darabolt ananászkonzervet is. A túrót szitán áttörjük, a joghurtot hozzáadva simára keverjük. Porcukorral és citromlével ízesítjük. Tálaláskor a gyümölcsökre öntjük az édes túrómártást.

Kígyóuborka túrókrémmel recept

files/images/salata/salata.jpg

50 dkg uborka,
50 dkg túró,
25 dkg vaj,
1 csomó metélőhagyma,
1 csomó kapor,
1 dkg só,
1 csomó újhagyma,
2 db zöldpaprika.

A zsenge salátauborkát megmossuk, két végét levágjuk, majd rézsútosan felszeleteljük. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, habosra keverjük, kétfelé osztjuk. Az egyik részt kaporral, a másikat metélőhagymával ízesítjük, színezzük. Habzsák és csillagcső segítségével az uborkaszeletekre töltjük a krémet. Újhagymával és szeletelt zöldpaprikával díszítjük.

Uborkasaláta túrókrémmel recept

files/images/salata/salata.jpg

50 dkg salátauborka,
2 dkg só,
3 cl ecet,
3 cl olaj,
5 dkg cukor,
15 dkg túró,
1,5 dl tejföl,
1 dkg fokhagyma.

Az uborkát megtisztítjuk, felszeleteljük és besózzuk. Elkészítjük a fokhagymás-olajos salátaöntetet, ebbe tesszük a sóból levet engedett és kinyomott uborkát. Egy-két órát a lében hagyjuk állni a salátát, majd előhűtött üvegtálra tálaljuk. Túrót szitán áttörünk, hozzáadjuk a tejfölt, elkeverjük, és a salátára öntjük.

Endívia tejfölös túróval recept

files/images/salata/salata.jpg

4 db endívia,
25 dkg túró,
2 dl tejföl,
2 dkg só,
1 db szerecsendió,
15 dkg sajt,
5 dkg vaj.

Az endíviákat megtisztítjuk, sós vízben leforrázzuk. A túrót szitán áttörjük, tejföllel elkeverjük, sót és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. A leforrázott endíviákat kivajazott tűzálló tálba helyezzük, leöntjük a túrós mártással, reszelt sajtot szórunk rá, és sütőben megsütjük.

Fejes saláta kapros túróöntettel recept

files/images/salata/salata.jpg

4 fej fejes saláta,
35 dkg túró,
1 csomó kapor,
1 dkg só,
1 db citrom,
1,5 dl tejszín.

A salátákat megmossuk, cikkekre vágjuk, és előhűtött üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk szűrt citromlével. A túrót szitán áttörjük, belekeverjük a tejszínt, sózzuk és hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Tálaláskor az öntettel meglocsoljuk a salátát.