Mézzel pirult áfonyás pulykasaláta recept

Recept elkészítése:

Mézzel pirult áfonyás pulykasaláta recept

Hozzávalók:
40dk filézett pulykamell,
15 dkg vörös áfonya,
10 dkg fõtt cékla,
2 db fejes saláta,
1 dl méz,
1 dl vörösbor,
1 dl vörösborecet,
1/2dl étolaj,
1/4 köteg petrezselyem,
és ízlés szerint szárnyas fűszerkeverék.

Elkészítés:

      A megmosott pulykamellet ujjnyi csíkokra vágjuk meghintjük szárnyas-fûszerkeverékkel Majd kevés elõmelegített olajon lepirítjuk. Befejezés elõtt mézet karamellizálunk rá. Kihûtjük. Közben a salátákat megmossuk laskákra tépjük lecsepegtetjük. A fõtt céklát vékony csíkokra vágjuk. A vörös áfonyát beáztatjuk vörösborba. A maradék olajat elkeverjük a borecettel és a finomra vágott petrezselyemmel. A salátát összekeverjük a céklával és kevés öntettel a tányérra halmozzuk rátesszük a pulyka csíkokat és leszûrt vörös áfonyával díszítjük.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: