Laskagomba-saláta szarvasgombás fokhagymapesztóval recept

Recept elkészítése:

Laskagomba-saláta szarvasgombás fokhagymapesztóval recept

Hozzávalók:
50 dkg laskagomba,
1 db vöröshagyma,
10 dkg madársaláta (jó másféle zöldsaláta is),
1 db radicchio (lilasaláta),
5 evőkanál olívaolaj,
3 evőkanál ecet,
2 teáskanál szarvasgombás fokhagymapesztó,
só, bors ízlés szerint,
étolaj a laskagomba sütéséhez.

Elkészítés:

      Elkészítés: A laskát megtisztítjuk (ne mossuk!), nagyobb darabokra szaggatjuk, a finomra vágott hagymával kb. 5 percig pirítjuk, s hagyjuk kihűlni. Közben a salátákat megmossuk, összetépkedjük, a többi hozzávalót összekeverjük, majd az egészet nagy keverőtálban összeforgatjuk. Roston sült halakhoz, húsokhoz kitűnő köret lehet.

Elkészítés ideje: 25perc

Receptek kategória: