Fokhagymás spagettisaláta recept

Recept elkészítése:

 Fokhagymás spagettisaláta recept

Hozzávalók:
10 dkg spagetti,
25 dkg kemény, apró (lehetőleg lucullus) paradicsom,
másfél dl majonéz,
2 dl kefir,
2-3 evőkanál kimagozott olajbogyó,
4 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A spagettit apróra töröm, majd forrásban lévő sós vízben megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem és kihűtöm. Közben mély salátástálban elkészítem a mártást, amihez a majonézt simára keverem a kefirrel. Hozzáadom a megtisztított, valamint összezúzott fokhagymát és a nagyon apróra vágott petrezselyemzöldet. Megsózom, megborsozom. Ezután beleteszem a vékony csíkokra aprított olajbogyót, a feldarabolt paradicsomot, majd a főtt spagettit is beleforgatom. Jól összekeverem, és befedve legalább fél napig érlelem a hűtőben. Tálalás előtt ismét összekeverem, és a tetejét olajbogyószemekkel díszítem.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: