Fejes saláta csirágfejjel (spárgával) recept

Recept elkészítése:

 Fejes saláta csirágfejjel (spárgával) recept

Elkészítés:

      Egy evőkanál citromlevet két evőkanál finom étolajjal gyengén sózva és borsozva habverővel összekeverünk, megszórjuk egy kávéskanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyemmel és egy fél pohárka lehűtött főzőlevet adunk hozzá abból a vízből, amelyben a csirágfejet megfőztük (ha konzervből készítjük, akkor ebből a léből teszünk hozzá egy keveset). Ízlés szerint egy egész kevés porcukorral is ízesíthetjük ezt a salátalevet. Két szép nagy fej salátát teszünk hozzá, levélkékre tépve, majd 20-25 dkg külön megfőzött, levében lehűtött csirágot adunk hozzá, kb. 2-3 cm-nyi darabokra felaprítva. Legjobb, ha csirágfejekkel készítjük, szükség esetén konzerv csirágot is használhatunk hozzá. Óvatosan keverjük össze, hogy a csirág ne törjön és néhány percnyi hűtés után tálaljuk.

Elkészítés ideje: 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: