Káposztás pacal recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

60 dkg tisztított pacal,
20 dkg füstölt kolbász,
40 dkg savanyú káposzta,
1 nagy fej hagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
4-5 gerezd fokhagyma,
1-2 cseresznyepaprika,
1 ek pirospaprika,
2 dl vörösbor,
só.

Recept elkészítése:

A pacalt felcsíkozom. Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztom, üvegesre párolom rajta az apró kockákra vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, majd felöntöm egy csésze vízzel. Beleteszem a pacalcsíkokat és a zúzott fokhagymát és a cseresznyepaprikát. Időnként pótolom az elpárolgott levét. Mikor megpuhult, hozzáteszem a savanyú káposztát, illetve a 3-4 centis darabokra vágott kolbászt. Hozzáöntöm a vörösbort, és puhára párolom, ha kell, utána sózom. Főtt burgonyával, vagy puha kenyérrel tálalom.

Receptek kategória: