Pörkölt receptek

Vörösboros birkapörkölt recept

Vörösboros birkapörkölt recept
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg birkacomb vagy lapocka,
2 közepes fej vöröshagyma,
2-3 evőkanál FLORIOL étolaj,
1-2 gerezd fokhagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1 zöld csípős hegyes paprika,
pirospaprika,
só, bors,
1 babérlevél,
majoránna.
A körethez burgonya vagy vajas galuska.

Juhászpörkölt 2. recept

Juhászpörkölt 2. recept
Hozzávalók:

40 dkg juhlapocka,
50 dkg édeskáposzta,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejfel,
1 evőkanál liszt,
2 evőkanál zsír,
só,
1 kiskanál pirospaprika,
burgonya.

Juhászpörkölt 1. recept

Juhászpörkölt 1. recept
Hozzávalók:

50 dkg birkahús,
50 dkg fehérkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
10 dkg füstölt szalonna,
1 dl tejföl,
1 ek. liszt,
1 csapott ek. pirospaprika,
só, késhegynyi törött bors.

Birkapörkölt szilvával recept

Birkapörkölt szilvával recept
Hozzávalók:

15 kimagozott aszalt szilva,
3 ek. olaj,
1 kg tisztított birkacomb 3x3 cm-es kockákra vágva,
0,5 csésze aprított hagyma,
késhegynyi sáfrány,
0,5 mk. őrölt fahéj,
bors, só,
1 tk. finomra őrölt mandula,
1 kis darab velős csont,
1-1 ek. narancslé, citromlé,
csipet porcukor.

Birkapörkölt 2. recept

Birkapörkölt 2. recept
Hozzávalók:

birkahús (személyenként 30 dkg),
vöröshagyma,
zsír,
só,
víz vagy vörösbor,
fokhagyma,
bors.

Kiemelt partnerünk