Csirkepörkölt 1. recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Recept elkészítése:

Lábosba teszünk egy nagy kanál zsírt, s ha forró, hozzáteszünk egy fej karikára vágott hagymát. 1-2 percig kavarjuk, hogy meg ne égjen, beleteszünk egy kávéskanál jó paprikát s a darabokra vágott csirkét. Megsózzuk s befödve pároljuk, illetve pörköljük, vizet csak keveset teszünk rá s csak akkor, ha már szükséges, hogy oda ne égjen. Ha a hús már puhulni kezd, 2-3 paradicsomot áttörve s ugyanannyi karikára vágott zöldpaprikát teszünk bele. Ez alatt külön bögrében néhány burgonyát kockára vágva, sósvízben puhára főzünk, lyukas kanállal kiszedjük, s a csirkéhez tesszük. Jól megrázzuk az egészet, hogy elvegyüljön s forrón tálaljuk.

Receptek kategória: