Tárkonyos mártás I. recept

Tárkonyos mártás I. recept
Hozzávalók:

2 csomó friss tárkony,
1 púpozott teáskanál ételízesítő,
8 dkg vaj,
10 dkg liszt,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl tejszín.

Elkészítés:

A tárkonyt jól megmosom, a leveleit leszedem és finomra vágom. A szárakat az ételízesítővel elkevert 2 dl vízben megfőzöm és leszűröm. A vajból és a lisztből világos rántást készítek, belekeverem a finomra vágott vöröshagymát és a tárkonylevelek felét, ezután felengedem a leszűrt, tárkonyos-ételízesítős lével.
Állandó keverés közben sűrűre főzöm, majd a tejszínnel is felengedem és felforralom. Tálalás előtt a maradék tárkonylevéllel megszórom.

Elkészítés ideje: 60 perc

The Mountain - 3D pólók