A csontléhez:
50 dkg csont vagy 1 húsleveskocka,
8 dkg zsír,
20 dkg sárgarépa,
20 dkg petrezselyemgyökér,
10 dkg zeller,
10 dkg karalábé,
5 dkg gomba,
2 evőkanál zöldborsó,
1 csipetnyi bors,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
só,
2-3 evőkanál liszt,
1 dl tej.
A galuskához
4-5 csapott evőkanál liszt,
1 tojás,
só.
Csontlét főzök és leszűröm. A zöldségféléket megtisztítom, megmosom és apró kockákra darabolom. A petrezselyemzöldet finomra vágom. A zöldségféléket kevés csontié hozzáadásával zsírban puhára párolom. Hozzáadom a finomra vágott petrezselyemzöldet, a sót, a törött borsot, és a zsírjára pirítom. Ezután meghintem liszttel, és kissé tovább pirítom. Az egészet felöntöm csontlével vagy húsleveskockából készült levessel, és lassan készre forralom. A lisztet összekeverem a tojással, csipetnyi sóval, és a tésztából apró galuskákat szaggatok a forrásban levő levesbe. Végül beleöntöm a tejet, és a levest készre forralom.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges