Leves receptek képekkel

Lebbencsleves recept

files/images/1-millio-menu/079.jpg

10 dkg füstölt szalonna
1 kicsi hagyma
10 dkg csuszatészta
2-3 szem burgonya
1 kiskanál pirospaprika

esetleg 1-1 paradicsom és paprika.

4

A szalonnát vagdald egészen pici kockákra, és süsd lassú tűzön zsírjára. Szórd bele a felaprított hagymát, és fonnyaszd rövid ideig. Ekkor add hozzá a tésztát, és szorgalmasan kevergetve pirítsd meg.

Kecskeméti barackleves hidegen recept

files/images/1-millio-menu/073.jpg

3 dl rostos baracklé
2 dl friss narancslé
1 dl tejszín
1 csomag hidegen kikeverhető vaníliás pudingpor
30 dkg barack
citromlé
fél dl barackpálinka.

4

A baracklevet a narancslével öntsd egy levesestálba. Csorgasd bele a tejszínt, szórd bele apránként a pudingport, és habverővel keverd simára, hűtsd be.

Karfiolleves recept

files/images/1-millio-menu/070.jpg

40 dkg karfiol
1 kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor bazsalikom
3 dkg vaj
2 dl tejszín
3 dl tej
4 dl zöldségleves (lehet leveskockából is)

őrölt fehér bors
csipetnyi cukor.

4

A karfiolt szedd egészen kis rózsákra, a vastagabb szárrészeket kockázd fel. A felaprított hagymát az elkapart fokhagymával együtt fonnyaszd meg a vajon.

Jókai bableves recept

files/images/1-millio-menu/067.jpg

25 dkg tarkabab
1 kisebb füstölt csülök
babérlevél
1-1 sárga- és fehérrépa
1 kisebb zeller
20 dkg kolbász
1 kicsi vöröshagyma
1 evőkanál zsír (vagy olaj)
2 evőkanál liszt
1-2 gerezd fokhagyma
pirospaprika

2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem.

4

A babot és a csülköt előző nap áztasd be külön-külön. Friss vízben, babérlevéllel ízesítve tedd fel főni őket együtt. 40-45 percnyi csöndes forralás után tedd bele a megtisztított zöldségeket.

Ínyenc burgonya krémleves recept

files/images/1-millio-menu/061.jpg

2-3 szál újhagyma
1 evőkanál vaj
40 dkg burgonya
darabka zeller
6 dl zöldségleves (lehet leveskockából is)
2 dl tejszín

őrölt fehér bors és szerecsendió
2 evőkanál citromlé
15 dkg főtt garnéla.

4

Az újhagymát karikázd fel, a zöldjét tedd félre, a többit a vajon fonnyaszd meg. Add hozzá a durvára lereszelt burgonyát és zellert, majd kevergetve párold rövid ideig saját levében.

Hideg joghurtleves recept

files/images/1-millio-menu/058.jpg

1 nagy kígyóuborka
250 ml könnyű tejszín
200 ml natúr joghurt
2 evőkanál fehér borecet
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál frissen aprított mentalevél
1 gerezd préselt fokhagyma
só, frissen őrölt fekete bors.

4

Hámozd meg és reszeld le az uborkát. Keverd össze a tejszínt, joghurtot, valamint az eceteket, és lágyan verd fel, amíg sima nem lesz. Keverd hozzá az uborkát, mentát, fokhagymát, majd sózd, borsozd.

Halas tésztaleves recept

files/images/1-millio-menu/055.jpg

500 g filézett pisztráng
étolaj   
85 g újhagyma
1 teáskanál frissen aprított gyömbér
1 teáskanál aprított vagy préselt fokhagyma
1 kimagozott, felaprított piros fűszerpaprika
4 bögre halászléalap vagy víz
1 evőkanál osztrigaszósz
1/2 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál száraz cherry
250 g kifőtt tojásos tészta
további 1/2 db kimagozott és felaprított piros fűszerpaprika a díszítéshez.

4

A halat darabold apró falatkákra. Forrósíts fel annyi olajat, amennyi ellepi, majd süsd a darabkákat 2 percig. Vedd ki, és csöpögtesd le őket.