A leveshez:
40 dkg friss zöldborsó,
4 dkg zsír,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
2 evőkanál liszt,
2 csipetnyi törött bors, só.
A csontléhez:
30 dkg csont,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zeller.
A galuskához:
1 tojás,
5-6 evőkanál liszt,
só.
A csontból és a zöldségfélékből csontlét főzök, majd leszűröm. A zöldborsót megtisztítom és megmosom. A petrezselyemzöldet finomra vágom. A zöldborsót zsírban lassan puhára párolom, közben sóval ízesítem. Amikor a zöldborsó megpuhult, hozzáadom a finomra vágott petrezselyemzöldet, és meghintem liszttel. Az egészet jól összekeverem, majd felöntöm a csontlével vagy húsleveskockából készült levessel. Lassan összeforralom, sóval, cukorral ízesítem, és kevés törött borssal fűszerezem. A lisztből és a tojásból galuskatésztát készítek, és beleszaggatom a lassú forrásban levő levesbe.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges