2 húsleveskocka,
5 dkg vaj,
2 púpozott evőkanál liszt,
1,5 dl fehérbor,
1 késhegynyi fokhagymakrém,
1 csipet őrölt fehérbors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
15 dkg edami sajt,
2 evőkanál tejföl,
2 tojássárgája,
1/2 csomó petrezselyemzöld.
A húsleveskockákat 1 liter forró vízben feloldom.
A vajat felolvasztom, hozzákeverem a lisztet, majd fokozatosan a húslevest. Ezután hozzáöntöm a bort, beleteszem a fokhagymakrémet, az őrölt borsot, a szerecsendiót. Az egészet felforralom, s ha kell megsózom (a húsleveskocka sós!). Amikor felforrt, beleteszem a reszelt sajtot, és felolvasztom benne. Végül tojássárgájával elkevert tejföllel dúsítom.
Tálalás előtt finomra vágott petrezselyemzölddel szórom meg, és kis kockákra vágott sajtot teszek bele.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges