Málnakrémleves vörösborral

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-43.jpg
Hozzávalók

40 dkg málna,
4 tojássárgája,
2 dl tejszín,
2 dl vörösbor,
2 kanál Tokaji brandy,
1-1 csipet őrölt szegfűszeg és fahéj,
1 késhegynyi narancshéjreszelék,
1 evőkanál porcukor.

Recept elkészítése:

A málnát turmixgéppel összezúzom és átszűröm. (Gép hiányában finom szitán átpasszírozom.)
A málnavelőt visszaöntöm a turmixgépbe. Hozzáadom a tojássárgáját, a tejszínt, a vörösbort, a brandyt, az őrölt fűszereket, a naracshéjreszeléket és a porcukrot. A géppel az egészet habosra keverem.
Jól lehűtve tálalom.
Cukor helyett diabetikus édesítőszereket is használhatok.

Elkészítés ideje: 15 perc

Receptek kategória: