40 dkg lencse,
1 nagyobb füstölt csülök,
1 babérlevél,
1 citromkarika,
só,
4 dkg zsír,
1-2 evőkanál liszt,
1 kávéskanál pirospaprika,
2 csipetnyi fokhagymapüré,
1 kávéskanál mustár,
ízlés szerint ecet,
cukor,
1/2 dl tejföl.
A lencsét és a füstölt csülköt a főzés napja előtti este beáztatom, és másnap mindkettőt hideg vízben teszem fel főni. Babérlevelet, citromkarikát, sót teszek a levébe, és lassú forralással kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzöm.
Finomra vágott vöröshagymával, pirospaprikával és fokhagymapürével rózsaszínű rántást készítek. Ezzel sűrítem a lencsét. Kiveszem belőle a csülköt, és egy kevés mustárral, ecettel, cukorral és tejföllel javítom az ízét. A babérlevelet és a citromkarikát eltávolítom, majd ismét felforralom.
Kevés tejföllel, karikára vágott, zsírban kisütött hagymával és a csontról lefejtett, felszeletelt csülökhússal adom asztalra. Jól illik hozzá a savanyú káposzta.
Elkészítés ideje: 90 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges