30 dkg savanyú káposzta,
20 dkg füstölt tarja,
só,
1 késhegynyi törött fekete bors,
2 csipet csombor,
3 dkg zsír,
1,5 evőkanál liszt,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál fűszerpaprika,
15 dkg füstölt kolbász,
2 dl tejföl.
A kissé összevágott káposztát a füstölt hússal együtt kevés vízben felteszem főni, sóval, borssal, csomborral ízesítem. Lassan forralom, s amikor a hús megpuhult, kiveszem a léből.
Amíg a hús fő, a zsírban lisztet pirítok, hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a fűszerpaprikát, és berántom vele a levest.
A kockákra vágott húst és a karikákra vágott kolbászt beleteszem a levesbe. Tejfölt teszek hozzá, és tálalás előtt még egyszer felforralom.
Elkészítés ideje: 90 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges