Káposztás bableves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-31.jpg
Hozzávalók

20 dkg száraz bab,
20 dkg savanyú káposzta,
1 fej vöröshagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
20 dkg füstölt hús,
8 dkg zsír,
2 evőkanál liszt,
1 mokkáskanálnyi fűszerpaprika,
só,
törött bors,
2 zöldpaprika,
1 dl tejföl,
egy marék csipetke.

Recept elkészítése:

A száraz babot beáztatom. A savanyú káposztát felteszem főni. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágom, a fokhagymát megtisztítom. A füstölt húst és a babot felteszem főni, és amikor megpuhult, hozzáadom a leszűrt savanyú káposztát. Fűszeres rántást készítek: zsírban lisztet pirítok, finomra vágott vöröshagymát, petrezselyemzöldet, reszelt fokhagymát teszek bele, majd fűszerpaprikát. Ezzel a rántással sűrítem be a levest. Megsózom, megborsozom, és zöldpaprikát teszek bele. Végül a tejföllel jól felforralom.
Csipetkét is tehetek bele.

Elkészítés ideje: 2 óra 30 perc

Receptek kategória: