Ínyenc burgonya krémleves recept

Ínyenc burgonya krémleves recept
Hozzávalók 4 személyre:

2-3 szál újhagyma
1 evőkanál vaj
40 dkg burgonya
darabka zeller
6 dl zöldségleves (lehet leveskockából is)
2 dl tejszín

őrölt fehér bors és szerecsendió
2 evőkanál citromlé
15 dkg főtt garnéla.

Elkészítés:

Az újhagymát karikázd fel, a zöldjét tedd félre, a többit a vajon fonnyaszd meg. Add hozzá a durvára lereszelt burgonyát és zellert, majd kevergetve párold rövid ideig saját levében. Öntsd fel a zöldséglevessel, ízesítsd sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, s fedő alatt főzd, míg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pépesítsd, azután csorgasd bele a tejszínt, és forrald csöndesen legalább 5 percig, hogy finoman selymes legyen. Citromlével tedd egy csöppet pikánssá. A levest merd csészékbe, tedd bele a főtt rákot, szórj rá hagymazöldet, és máris tálalhatod.

Kiemelt partnerünk